30 december 2012

Mike & Thomas

Het is alweer een halve week geleden, maar toch vond ik het eventjes leuk om te vertellen over de dag dat ik naar Mike & Thomas ben geweest :)


De dag begon al om 7 uur voor mij, wat natuurlijk belachelijk vroeg is.. :") Mijn plan was eerst om gewoon via Groningen richting Zaandam te gaan, maar mijn vader was zo aardig om me naar Assen te brengen. Dat scheelde ongeveer een uur qua reistijd, dus daar had ik geen bezwaar tegen ;) Ik vind het station van Assen maar... lelijk. Zeker in vergelijking met Groningen, met haar prachtige oude stationshal. Er zit wel een klein cafeetje, waar we een lekkere cappuccino hebben gedronken (en appeltaart gegeten, shhh).
Daarna stapte ik in de trein, wat zo'n dubbeldekker-geval was, en begon de echte reis. De trein was al aardig vol, en dus ging ik maar tegenover een stel van middelbare leeftijd zitten. Aan de andere kant van de trein zat een moeder met haar zoontje. Laat ik het zo zeggen: het jongetje was niet heel lang stil. Ook wou hij, tot kleine ergenis van zijn lezende moeder, elke keer weer van plaats verwisselen. Ik vond 't wel geinig.
Bij Lelystad stapte het middelbare stel uit, en stapte een jonger stel in. En ging tegenover me zitten. Ze hadden het over dat 'gras echt het beste soort grond was' en over allerlei namen van Harry Potter. Ik heb een aantal keer echt zitten kijken van: waar gáát dit over zeg... Zeker over dat gras, ze hadden er een heuse discussie over... In Duivendrecht stapte ik uit, om vervolgens de sprinter naar Zaandam te nemen. Jongens, wat gaan die treinen hard. In Duivendrecht heb je twee 'verdiepingen', of zelfs drie... Ja, drie volgens mij. En als je op de tweede verdieping bent, en boven je hoofd hoor je dan een sneltrein gaan... Sodeju, wat een geluid. Echt een vuurwerk-effect ofzoiets. Eenmaal in Zaandam aangekomen, moest ik eerst naar de wc. Ik zag een bordje van wc, maar op de deur stond geschreven dat je naar de balie moest gaan, daar geld voor de wc moest geven, en de mensen bij de balie de deur dan zouden openen. Ik loop naar de balie, geef geld en loop terug naar de wc in de verwachting dat de deur vanzelf open zou gaan. Omdat ik daar niet helemaal zeker van was, trok ik aan de deur. Er gebeurde niks, en na nog een paar keer trekken, deed ik een stad opzij en keek naar de man achter de balie. 'Je moet er wel aan trekken, hij gaat niet vanzelf open' sprak de man, enigszins gefrustreerd. Ik hoor een buzzer-geluid, trek nog eens aan de deur, en hups, de deur ging nu wel open.

En toen begon het echte moeilijke: de weg naar het theater vinden. Ik besloot eerst maar naar de winkelstraat te gaan. Niet dat ik enig idee had, hoe ik daar zou moeten komen, maar dat hebben ze in Zaandam heel handig geregeld: Vanaf het station loop je namelijk recht op de winkelstraat af. En dus kwam ik ook snel tot de ontdekking dat er niet veel winkels open waren, zelfs maar ééntje: de Hema. Het was aardig druk in de winkelstraat, dus waarom vrijwel alle winkels dicht waren, was me een beetje een raadsel. Ik liep een poosje rond in de Hema, maar tot m'n grote schrik zag ik dat het al 10 over 2 was. En om 3 uur zou de voorstelling al beginnen. Dank zij mijn vrouwelijke intuïtie (ehm en Google Maps) vond ik het theater al aardig snel. Het theater was mooi versierd, en het was er al aardig druk. Ik kreeg een bonnetje in de hand gedrukt, waarmee ik later een dvd op kon halen (waarom? lees hierr).
Ik bracht mijn jas naar de garderobe, ging nog snel even naar de wc, en besloot toch nog maar te gaan zitten. Er zat een vrouw naast me en die vertelde me dat 'ze helemaal uit Haarlem' kwam. Toen ik vervolgens zei dat ik helemaal uit Groningen kwam, was ze wel verrast. 'Je moet wel een echte fan zijn dan'. Toen ik zei dat het eigenlijk vooral een spontane actie was, zei ze 'dat ze zelf echt niet helemaal naar Groningen zou reizen voor Mike & Thomas'. En nu besef ik, dat ik misschien toch wel een beetje een fan van ze ben.
Ik vond het wel fijn om eventjes met iemand te praten, want toen ik eerst was gaan zitten, werd ik toch wel een beetje bang: wat deed ik daar eigenlijk, helemaal in m'n eentje? Maar toen ik zei tegen die vrouw, dat ik in mijn eentje was gekomen, reageerde ze dat dat toch helemaal niet erg was. Ja, uit eten in je eentje is vervelend, maar als je eenmaal zit in het theater, ben je echt niet alleen. En met die woorden voelde ik me toch weer wat beter.
Ik liep toen het theater binnen, we zaten in de 'Albert Heijn-zaal' (blijkbaar komt Albert Heijn uit Zaandam?). Ik zat in rij 10, wat aardig dichtbij was. Dichtbij genoeg om alles te zien, maar ver genoeg om toch een beetje ontspannen te zitten.


Je hoorde zo'n tien minuten lang geklingel van kerstklokken. Toen kwamen Mike & Thomas achter het gordijn vandaan, met kerstklokken (hihi). Zo ging het ook na de pauze, hoorde je weer de hele tijd geklingel, maar kwamen ze vervolgens al roerend in koffiekopjes in badjassen te voorschijn. We -het publiek- deden er toch wel erg lang over om te gaan zitten, ze stonden al een halfuur te wachten.... Echt geweldig :P
Ik weet het hele programma natuurlijk niet uit m'n hoofd, maar het was wel echt superleuk :) Goed, er zaten een paar grapjes in die echt.. te flauw waren. Zelfs voor mijn humor, maar voor de rest was het tof ! :)
Ik had gehoopt dat je 't terug kon kijken op uitzendinggemist.nl, omdat het al op tv was geweest, maar helaas kan dat niet... Er staan al wel een paar filmpjes op Youtube, maar die zijn eigenlijk alleen echt leuk als je de hele revue hebt gezien... Hopen op de dvd dan maar ;)

Tijdens de pauze kon je een gratis drankje krijgen, ik koos maar weer koffie - had ik ook nog niet gehad he ;) -. En in de pauze kon je dus ook een dvd ophalen. Er waren helaas nog maar 2 verschillende: Ajuinen en Look én de vorige kerstrevue. Maar die laatste had ik al, dus koos ik de Ajuinen en Look maar. Ik neem aan dat die ook hilarisch is, maar die moet ik nog zien ;)

Rond half 6 stond ik weer buiten, alleen toen wist ik de weg terug niet meer. Dus maar weer terug via de winkelstraat (zelfs de Hema was dicht, ö) en zo vond ik het station aardig makkelijk terug. Bij het station staat trouwens een heel apart hotel: het lijkt alsof er allemaal Zaanse huisjes op elkaar zijn gestapeld, wat best wel tof was om te zien.
Oh, dit gebouw:
Ik nam de trein terug naar Duivendrecht, en toen ik daar aangekomen was, had ik toch wel honger gekregen. Op de heenreis had ik gezien dat er een snackbar stond, maar die was helaas al dicht. Ernaast stond nog een Turkse winkel, maar als ik ergens niet van houd... Dus besloot ik maar wat uit een automaat te nemen. Dat was ook nog een hele zoektocht, want de ene automaat deed het niet en dus moest ik een andere vinden. Mijn maaltijd bestond dus uit een wafel en kitkat. Lekker, maar niet heel erg vullend. Ik nam de trein naar Grunn, maar stapte uit in Assen. Want mijn privé-taxi stond er al weer klaar :P Oh, in de trein kwam ik er trouwens pas achter dat er Wifi was. Haha, dat was best wel lelijk :")

Ik ben waarschijnlijk allerlei kleine dingetjes vergeten, maar ik heb nu al ontzettend zitten lullen, dus misschien is het ook maar beter dat ik niet alle frustraties vertel ;) Wel heb ik een ontzettend leuke dag gehad, en ook al was ik voor de meeste tijd alleen, het was echt leuk om eens te doen. Misschien volgend jaar wel weer (haha, als ik dat nu zeg, kan dat volgende week ook dus al wel gebeuren :P maar dat doen we maar niet, anders vliegt al mijn geld er zo vandoor).


Gelukkig Nieuwjaar vast, mensjes!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je naar Mike en Thomas was! Hopelijk bevalt de dvd! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Assen heeft een lelijk klein station hea?

    Klinkt echt leuk, ook cool dat je nog even met zo'n vrouw hebt kunnen kletsen... Maar like Zuiderlingen (lees: iedereen die onder Zwolle woont) denken altijd dat Groningen vet ver weg is, maar dat valt super mee :)

    BeantwoordenVerwijderen