17 november 2012

Zelfs de Sint heeft last van de crisis

Mijn plan, om nog even de longen uit mijn lijf te trappen op mijn stalen(aluminium?) hengst, werd verstoord. Door een verkleed stel gekken en baggermuziek. Oftewel: de plaatselijke sinterklaasintocht.

'Vroeger' keek ik hier naar uit. Gratis snoep, iedereen deed opeens een stuk aardiger tegen elkaar, het was een waar feest. Nu snap ik dat blijde gevoel niet meer: een groepje hyperactieve maniakken en een ouwe vent – die ze waarschijnlijk uit het bejaardentehuis hebben geplukt- delen plakkerig spul uit (hallo extra kilo's) en verwende koters schreeuwen om de goedheiligman (alias de cadeau-gever, want daar draait het natuurlijk om).

Op tv ziet het er nog wel leuk uit. Een geinig verhaaltje ('het paard is zoek!' 'we hebben per ongeluk de Kerstman meegenomen!' 'we hebben geld gegeven ipv pepernoten!') en je leert ook nog eens wat over de stad (en meestal zo verteld, dat je het wel moet snappen). Het is ook een echte topsport om alle BN-ers te herkennen(Jochem! Paul! Valerio! Hoofdpiet -ja, ik noem 'm gewoon Hoofdpiet, ook al weet ik heus wel hoe hij echt heet... *ongemakkelijke stilte*-)

Maar hier in het dorp gaat 't een beetje anders. Zo'n 10 minuten van te voren hoor je de 'prachtige' galmen al ('vroeger' was er een echt orkest in een wagen, we moeten het helaas nu doen met een reclamewagen met authentieke liedjes die bewerkt zijn, 'want dan zijn ze weer helemaal modern'). Je merkt er ook niet zo veel van: er staan wat kindjes langs de kant, maar daar houdt 't ook wel mee op.

De twee minuten, dat er eventjes drukte voor mijn huis was, zijn wel weer voorbij. De intocht die vroeger een hele dag innam, blijkt niet veel meer voor te stellen. 'T wor aal minder. Ook voor die lieve goede Sint.

Een tip: kijk ook eens naar de vlaamse sinterklaasintocht. Echt hilarisch :”)  

Loifs!

7 opmerkingen:

 1. Ik ben dol op Sinterklaas! Gelukkig loop ik de plaatselijke intochten mis (deze week in Eelde, volgende week in Haren, en ik ben juist nu in Haren en volgende week in Eelde :) ), maar ik vind het altijd gewoon zo gezellig!
  Alhoewel ik die nieuwe Sint niet mag.

  Hoofdpiet = Erik van Muiswinkel
  Pietje Paniek = Jochem Myjer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tea, wist ik wel ;) Alleen als ik die Erik van Muiswinkel 'normaal' zie is 't ook eerst 'Hoofdpiet' en daarna pas; 'oja, eigenlijk is het gewoon een acteur/cabaretier :")' Jochem Myjer was wel echt weer geweldig :)

   Niet? Hoezo? Ik vind 'm wel meevallen, had eerst ook zoiets van 'maar da's helemaal niet de echte!'(ghehe, ja, Bram van der Vlugt blijft toch wel de beste :P) Maar opzich vond ik dat ie het wel leuk deed... Hij is toch die van Flodder? Toen m'n broer dat eenmaal had gezegd, zag ik 't ook gelijk... :")

   Verwijderen
  2. Sorry schat, ik weet niet wat Flodder is.
   Ik weet wel dat het met de Sinterklazen net zo is als met Dumbledore's bij Harry Potter: de eerste en oudste is waardig en... oud, en dan komt er een nieuwe die veel te vitaal is voor iemand die oud moet zijn...

   Ja, ik ben dol op Pietje Paniek! "Alles komt goed, dus er is geen reden voor... paniek. Paniek? Paniek! Paniek paniek paniek!!!" :D

   Verwijderen
  3. Je weet niet wat Flodder is? ö Het is een Nederlandse serie(en film) over de familie Flodder, en die familie is echt... nouja, het is een stel ehm simpele zielen. tokkies. :") 't is al best een oude serie, waarschijnlijk ken je 'm daarom niet.. Maar het is wel een van de bekendste Nederlandse series, dus eigenlijk moet je het wel kennen ;)


   Hihi hij is geweldig! Heb ook een paar van z'n voorstellingen gezien (op tv dan, in het echt lijkt me helemaal geweldig) en hij is echt hilarisch :P

   Verwijderen
 2. Haha ik ben nog steeds supergek op Sinterklaas! Ik kon gisteren helaas niet bij de intocht zijn, maar dat vond ik wel heel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dat is wel erg jammer ja! (ik hou ook nog wel van Sinterklaas hoor, maar ik woon in nogal een gehucht en de intocht stelt hier niet heel veel meer voor... is wel jammer!)

   Zo tof dat je een reactie hebt achtergelaten ! Volg je blog al een poos, vind kringlopen ook echt superleuk! :) ('t is alleen altijd zo'n speurtocht, en hier in Oost-Groningen vind je er vooral oma-kleren... maar héél soms vind ik er wel echt leuke spulletjes ^^)

   Verwijderen
 3. Ik vind Sinterklaas elk jaar weer een feest (jaja) :D Ik stond ook weer heel fanatiek om 10 uur bij ons in de stad aan de kade en voelde me stiekem ook weer een beetje zenuwachtig, haha.

  BeantwoordenVerwijderen